Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kérdésed van? Hívj most: +36703612044

Rólunk

Miért éppen a CarolBrass trombitákat választottuk?

A hetvenes években kezdtem el trombitán tanulni. Akkor nagyon egyszerű volt a hangszerválasztás, csehszlovák (Amati) vagy NDK (Weltklang, B&S) gyártmányok közül lehetett választani. Nagyon jó trombitáknak tűntek, de ma már tudjuk, hogy silány minőségűek voltak.

A nyolcvanas évek végén abbahagytam a zenélést és csak kb. 20 év múlva kezdtem újra.  S mivel komolyan gondoltam, egyáltalán nem volt mindegy számomra, hogy milyen hangszeren játszom. Újra hangszerválasztás előtt álltam…

“Semmi gond – gondoltam -, autótesztekkel is tele van a net, majd utánaolvasok.” Ám döbbenten szembesültem a tényekkel: a magyar nyelvű találatok száma NULLA!  Kezdtem a hozzáértőktől, a nagy trombita művészektől érdeklődni. “Milyen trombitát vegyek, ha igazán  jó minőségűt akarok?” Hát a Yamahák már nem olyan jók mint régen, a Bach Stradivarius modelleknek 'horror' ára van." – jöttek a válaszok.

Így a trombita-muzsikám újrakezdéséhez vettem egy B&S Challanger II-est. Nem volt rossz, de pár év után eladtam. Gondoltam keresek egy olyan márkát ami

  • kiváló minőségű,
  • elfogadható ára van,
  • és nincs olyan mindenkinek.

 

Hosszas keresgélés után találtam  egy, még ismeretlennek tűnő trombita márkát, a CarolBrasst…

 CarolBrass trombita és kiegészítők

 

Ezeket a hangszereket egy, kb. 30 éve működő kis gyárban készítik Tajvanon. Ennyi információ állt rendelkezésemre. De nagyon érdekelt a folytatás, ezért mélyebben beleástam magam.

A hangszerekről egy csomó teszt található a YouTube-on, és egy számos amerikai, kanadai és más országbeli trombitás hozzászólásaiból az derült ki, hogy – nem csak az árához képest – feltűnően jó minőségű és  hangú termékekről van szó. És ez nem csak a profi szintű hangszerekre, hanem a tanuló modellekre is érvényes!

Na, ez volt az a pillanat, amikor úgy éreztem, hogy megtaláltam az Igazit! 

 

 

Mindezeken felül a profi modellekhez a gyártó rengeteg tartozékkal kedveskedik!

Például plusz “szögletes” hangolócsövet, erősebb rugókészletet, és heavy szelepfedeleket, gombokat ad ajándékba. Tartozék még a nálunk sehol sem kapható ULTRA PURE VALVE OIL, a világ talán egyik legjobb hangszerolaja.

A CarolBrass hangszereket eddig Kelet-Európában senki sem forgalmazta, de már megvehetőek  a Trombitaguru webáruházban. Ha érdekel, irány a bolt.

Mindenkinek jó zenélést kívánok! 

Tóth László                                

Trombitaguru Webáruház tulajdonos            

 

Tóth László TrombitaGuru webáruház tulajdonos