Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kérdésed van? Hívj most: +36703612044
1.700 Ft (1.339 Ft + ÁFA)

Trombita védőfólia

1.700 Ft (1.339 Ft + ÁFA)
Cikkszám: TG-VF-TR
Elérhetőség: 225 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A trombita védőfóliával évekig védheti hangszere lakkozását!
Rézfúvós zenészek hangszereinél elkerülhetetlen probléma a hangszer kopása, hiszen a fúvós keze folyamatosan dörzsöli a hangszer felületét. A lakkozás és az ezüstözés ugyan megvédi a hangszert attól, hogy ne az alapfém kopjon, de a folyamat előbb-utóbb így is beindul.

A védőfólia tervezésénél és speciális kialakításánál nagy segítségünkre volt Juhász Zoltán nemzetközi hírű rézfúvós hangszerkészítő- és javító mester.

„Hangszerjavítóként, több 10 éves tapasztalattal mondhatom: nincs olyan trombita vagy bármilyen rézfúvós hangszer, melyen a kopás jeleit ne lehetne felfedezni. Láttam már olyat, akinél ez a jelenség fél éven belül mutatkozott, de olyat is, akinél ez több év volt. Minden trombitáról kopik a lakk, attól függetlenül, hogy milyen vastagságban kezelték le annak idején. Azonban itt is vigyázni kell: vastag lakkozásnál ugyan hiába csak kevésbé kopik a hangszer, de nem is szól rendesen! Nekünk mindig nagyon fontos a helyes arány megtalálása – kitűnően szóljon és tartós is maradjon -, hiszen ez a minőségi munkánk védjegye is! „              Juhász Zoltán rézfúvós hangszer-készítő és javító mester

Trombitafólia – új termék a rézfúvós piacon. Használati utasítás, további információk (link)

Hová kell ragasztani a Trombitafóliát?
A trombitafólia ragasztási felületeit – hosszú éves rézfúvós hangszerjavítási tapasztalatok alapján – speciálisan úgy tervezték, hogy csak azokra a lehető legkisebb helyekre kell felragasztani, ahol a leggyakrabban kopik a hangszer.

Miért a lehető legkisebb felületen ragasztunk?
A rézfúvós hangszerek hangja a rezgésen alapul. Ha ezt a rezgést bármilyen technológiával leszorítjuk vagy csillapítjuk, az a hangszer minőségi hangjának romlásában jelentkezik. Ezért nagyon fontos a fóliák mérete és ragasztási felületei.
A trombitafólia ragasztását kifejezetten azokra a frekventált helyekre ajánljuk felragasztani, ahol a legelőször kopnak a hangszerek vagy a legjobban ki vannak téve a kopásnak.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.